Прочетен: 6168 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 30.03.2012 23:28
Умеем ли да...пием вода?!
Пиенето на точната вода в точното време максимизира ефективността и върху
човешкото тяло
2 чаши вода, след като се събудим - помага за активиране на вътрешните органи /добре е водата да е топла/.
1 чаша вода 30 минути преди хранене спомага храносмилането.
Добре е да се пие вода не по-рано от час, час и половина след ядене – поемането на вода вода по-рано разрежда стомашните сокове и нарушава храносмилателния процес.
1 чаша вода преди вана - спомага за намаляване на кръвното налягане.
1 чаша вода преди лягане - предотвратява инсулт или инфаркт.
Колко вода да поемаме дневно?
Най-простото правило е: толкова, колкото желае организма – едни повече, други по-малко.
Все пак пиенето под литър дневно се приема за недостатъчно. Над 2 литра може да е в повече. Има една проста сметка – теглото ви умножено по 3 дава оптималко количество вода – напр. 60 /кг/ х 3 = 1 800 милилитра /1 л. и 800 гр./
Правило дошло от изтока гласи: изпивай по чашка вода на всеки час...
Добре е да се знае, че поемането на прекалено голямо количество вода е също долкова непрепоръчително, както и поемането на малко вода. За хора с проблемни бъбреци е вредно както едното, така и другото. Затова се вслушвайте в сигналите на тялото. Организмът си набавя вода не само от бутилката, но и от разни течни храни,от плодове, зеленчуци.
Газираната вода и подсладените газирани напитки, разни псевдо сокове и пр. е добре да се избягват въобще.
Помнете, поемането на „екс” на голямо количесто вода при жажда, при умора е изключително вредно – водата навлиза бързо в кръвта и натоварва сърцето. В случаи на зажъднялост и особено при обезводняване вода се пие на малки глътки и в малки общи количества. Препоръчетелно е да се изплакне с вода устата и да се изплюе. След малко пак така...след пауза започва поемането на вода на малки глътки.
По време на ядене избягвайте пиене на вода и поемане на течности. Дъвчете добре, дълго и бавно. Слюнката /храносмилателен сок/ е необходимата „течност” за храната.
Най- добрата температура за питейната вода е стайната.
Налейте вода в стъклена бутилка и поставете шишето на пряка слънчева светлина. Половин час е достатъчноза слънчевата радиация да структурира вода с особено ценни качества за организма. Получава се светена вода.
Следващи публикации на тема вода:
Пийте протиева вода
Употреба на „жива” и „мъртва” вода
Лечебните свойства на подсолената вода
Какви качества придобива питейната вода с добавка на кислородна вода
Качествата на озонираната питейна вода
За/против пиенето на минерална вода
Какво знаете за консумирането на дестилирана вода?
Вода и целулит
_____________________________________________
Пламен Дачевски - Рейки-хо мастер
Рейки терапия
Рейки медитация
Рейки масаж - релакс&тонус
Рейки пречистване на аурата и зареждане с енергия
Борба с енергийното вмешателство
"Лотос Сутра" лечебно-профилактична гимнастика
Контрол на теглото - според Аюрведа
Целутрон
Бодиформ
Обучения:
Лотос Сутра гимнастиката
Рейки
Медитация
Изготвяне на индивидуални хранителни режими
E-mail: plamen_dachevski@hotmail.com
GSM: 0887 125 996
Bloger: http://infokiriloffearth.blogspot.com
Blog.bg: http://pako.blog.bg