Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2012 00:34 - За сънищата и съновниците
Автор: pako Категория: Забавление   
Прочетен: 2014 Коментари: 0 Гласове:
1




 

Писмо до приятеля

За  сънищата и съновниците

Днес ще се спра на една тема, към която ме подтикна един от вас. Става дума за сънищата и тяхното тълкуване. По-скоро въпросът беше дали мога да препоръчам добър съновник.

Не се наемам да препоръчам съновкик.

Защо?

Обосновавам се веднага: Съновници много. Разни автори и всички претендират да са най-изчерпателни и най-точни.

Съновниците са нещо като топлата вода  - веднъж открита тя започва да се прелива от текст в текст...

Не ме разбирайте криво – текстовете са добри. Част от авторите са се постарали да дадат и научни обяснения в книгите си. Добре. И после отново и отново следват едни и същи неща. Вярвам сте се убедили в това, защото, която и книга да вземете, четете общо взето едни и същи тълкувания на символите. Наслагвате тези символи върху спомените от своите сънища и се опитвате да ги тълкувате.Резултатът е  понякога съвпадения и обикновено напразни очаквания... Съвпадение, напремер сънувате змия – възможното тълкувание е болест. Голо тяло – лошо знамение... Резултатът често се дължи на матрица змия взета от някоя книга. Тя се е загнездила в съзнанието ви и вие очаквате да се случи: змия – болест... Очакването и вярата в предсказанието на матрицата нерядко довежда до резултат, който иначе не би се случил – болест в нашия пример. Ако нищо не се случва си казвате: „Сънища ли? – вятър работа!” Ако пък сте упорити търсите новата, по-добра книга...

Защо така се случва? Защо универсалните тълкования не се припокриват с очакванията за нашите сънища?

Защото всеки от нас има своите индивидуални преживявания и сънищата ни също така са уникални по силата на създадените от нас уникални образци за символично изразяване и отразяване  на събитията от живота.

Например „бяла кобила” в съня ви може да означава за вас  и вашата символика нова начало,  нова любов... За моята символика и жизнен опит бялата кобила е успех в начинанието и свобода на действието...

Трябва да изучите своите символи и да създадете свой собствен съновник. Тогава всяко възпроизвиждане на някой от вашите символи във ваш сън, ще има конкретно и вярно тълкувание. Примерът с бялата  кобила - за вас едно, за мен друго, за трети нещо съвсем различно. Всеки от нас има своя съновник... И колкото по-образно и по-чисто виждате в съня си символа, толкова по-скоро и по-категорично ще се случи събитието, което този символ рисува.

Вероятно ще попитате: След като трябва да имаме свой съновник, как да направим това?

Преди да дам конкретни описания на техниката, ще кажа, че се наемате със сериозна и отговорна работа – т.е. ще трябва доста да се потрудите. Но в отплата ще имате вярно лично помагало за успешно тълкуване на собствените сънища и пълноценното ползване на извлечената информация във ваша полза.

За следващите препоръки ще ползвам научна информация. Така както аз съм обучаван, така както са обучени милиони хора по света, за да могат пълноценно да ползват ума си. Мой учител е Хосе Силва и горещо препоръчвам Метода Силва за контрол на ума.  В интернет ще намерите достатъчно информация за метода, както и възможност да се обучите и в България. Провеждат се семинари има и добре подготвени хора, които могат да ви подадат ръка по пътя на самоусъвършенстването.

Накратко: мозъкът ни се състои от две часи -  ляво и дясно полукълбо. Лявото полукълбо складира нашите преживявания от това, което виждаме, чуваме, помирисваме, вкусваме и усещаме

Лявото полукълбо  е частта,която „знае” и  анализира информацията. Това е разумът, логиката. Дясното полукълбо отива по-напред от логиката, то оперира с мисловни картини, то фантазира, то конструира „ неща” и в невидимия свят на сънищата.

 

Когато спим, честота на мозъчните вълни е различна от тези при бодърстването  -  20 и нагоре пулсации в секунда /нашето Бета ниво/. При сън пулсациите се забавят. Учените са и измерили – 7 до 14 пулсации -  т.н. Алфа ниво, 4 до 7  - Тета ниво и под 4пулсации в секунда  Делта ниво. Според изследователи на „подсъзнателното” там е и нашата Карма... но това е друга тема.

Случващото се на сън става на ниво от 14 пулсации в секунда честота на мозъчните вълни надолу... За съжаление тогава ние спим и обикновено не помним нищо. Или ако го помним, често е фрагментарно, много бързо го забравяме. Не успяваме дори да отворим съновника...

Задачата ни с вас е да направим така, че да запомним „случилото” се на сън, да го тълкуваме и използваме за свое добро и успех.

Целта ни е преди да заспим дълбако и безсъзнателно да отидем на Алфа ниво на своите мозъчне вибрации, където да си поставим определени задачи на съня.

Техниката за достигане на Алфа ниво без да заспим е проста, но изисква  тренировки, които са по силите на всеки, заел се сериозно с материята..

 

В следващ пост ще дам практически указания за достигане на Алфа ниво и ползване на нивото за контрол на съня.

 

 

С най-добри пожелания за Успех!

Честитита Коледа и Нова година!

Лъбов и Светлина!

Намасте!

 

 

 

Пламен Дачевски  - Рейки Учител


Рейки профилактика
Рейки медитация
Рейки масаж
Прочистване и баланс на енергийните центрове

          Борба и отстраняване на енергийно вмешателство
"Лотос Сутра" лечебно-профилактична гимнастика
Контрол на теглото -  според Аюрведа
Целутрон
Бодиформ

Обучения:

      -     Лотос Сутра гимнастиката

      -     Рейки

      -     Медитация

-      Изготвяне на индивидуални хранителни режими

reiki_kiriloff_earth@hotmail.com
GSM: 0887 125 996
Bloger: http://infokiriloffearth.blogspot.com
Blog.bg: http://pako.blog.bg


Тагове:   сънища,   медитация,   любов,   пари,   диети,


Гласувай:
1



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pako
Категория: Други
Прочетен: 75481
Постинги: 12
Коментари: 1
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930