Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2011 00:52 - Тонус и здраве с Лотос Сутра - част ІV-та
Автор: pako Категория: Тя и той   
Прочетен: 1481 Коментари: 0 Гласове:
0



                             Тонус и здраве с Лотос Сутра - ІV-та част

    Следват упражнения на "Лотос Сутра гимнастика" за подвижност на кръста и долните крайници. Участват и всички останали стави, мускули и връзки.

    Изходно положение основен стоеж, краката са леко отворени на ширината на раменете. Ръцете са на кръста.

    А. Навеждаме се напред и надолу колкото позволява подвижността на кръста, изправяме се и навеждаме назад, пак колкото позволява подвижността на кръста. Изпълняваме 7 до 21 пъти.

    Бележка: При начинаещи, при слаба подвижност на ставите и слаба/ограничена двигателна активност, при навеждането напред дланите се плъзгат надолу по бедрата и коленете, като по този начин се облекчава натоварването на къста. При подвижни хора, а и при достатъчно уражняване, се стремите дланите на ръцете да докоснат пода. С напредване във времето, ще дойде и онзи момент, когато в пода ще опрат и лактите.

    Б. Навеждаме се от кръста надолу и започваме въртеливо движение в дясно - надясно, през отзат до отпред. Изпълняваме пълния кръг 7 до 21 пъти. Повтаряме въртеливото движение в лява посока.

    В. Основен стоеж, ръцете са на кръста. Завъртаме се от кръста на дясно - 7 до 21 пъти. Повтаряме в лява посока.

    Г.  От изходно положение се повдигаме на пръсти 2-3 сантиметра и енергично спускаме тежестта на тялото върху петите си. Упражнението активира кръвообращението. Допълнителен ефект е засилване на перисталтиката на червата и нормализиране на дефекацията. Като отделно упражние,  изпълнението на тези движения предизвиква изпразване на червата.

    Д. От изходно положение тежестта на тялото се пренася на десния крак. Левият се повдига и леко свива в коляното. Започваме въртеливо движение в глезена в посока дясно - все едно описваме кръг с върховете на пръстите на стъпалото - 7 до 21 пъти. Повтаряме със същото стъпало в обратна посока. Преместваме тежестта на левия крак и повтаряме въртенето с дясното стъпало.

    Бележка: при това упражние е възможно да се загуби равноесие. Няма проблем, докато усвоите упражнението, да намирате опора  в стол или друг подходящ предмет.

    Е. В изправено положение събираме стъпалата с пръсти напред на около педя едно от друго. Поставяме ръцете на коленете и приклякаме леко . Започваме въртеливо движение едновременно с двата крака, първо събираме коленете навътре, помагаме си с ръце и след 7 до 21 пъти повтаряме в обратна посока, като този път изтласкваме с длани коленете навън. 

    Ж. От изправено положение клякаме додолу и се изправяме - 7 до 21 пъти. За по-добро равновесие, при клякане ръцете се изнасят напред, при изправяне се връщат до тялото. Свобода при изпълнение на клека - както ви е удобно.

    З. От изправено положение  пренасяме тежестта на тялото върху десния крак, повдигаме левия, леко свит в коляното и енергично го изнасяме през отпред и на дясно. С напредване на тренировките бедрото ще стигне до гърдите. Изпълняваме 7 до 21 пъти и повтаряме в обратна посока с изнасяне на десния крак през отпред и в ляво.


  В следващата V-та част на упражненията от "Лотос Сутра гимнастика", ще изпълним  "Танц на дервиша" и елеметни от "Петимата тибетци". С тези упражнения се завършва комплекса за енергетизиране на организма и изхвърляве на застоялата енергия.  Тези от вас които ще изпълнят и "Шестия тибетец" ще натрупат допълнително енергия, чрез трансформиране на сексуалната енергия в интелектуална. Ще споделя и някои допълнителни ползи от упражненията.

______________________________________
Пламен Дачевски - Рей Ки - Хо Мастер

Рйки терапия
Рейки медитация
Рейки масаж - релакс и тонус
Рейки почистване на аурата и зареждане с положителна енергия
Борба с енергийно вмешателство
"Лотос Сутра лечебно-профилактична гимнастика"
Контрол на теглото според Аюрведа
Целутрон и бодиформ

E-mail: plamen_dachevski@hotmail.com
GSM: 0887 125 996
Bloger: http://infokiriloffearth.blogspot.com



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pako
Категория: Други
Прочетен: 75472
Постинги: 12
Коментари: 1
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930